Thank God It´s Friday!

Mat / Permalink / 1
  höstsallad   Fredagar är den bästa av dagarna. I dag kom jag på mig själv leende på väg hem. Med en kasse fylld med god mat och lite vin. Hela helgen är fortfarande framtiden. För några helger sen så lagade vi en höstsallad, med ingredienser som valnötter, vitkål, färskpotatis, edamamebönor, kantareller, rödlök, ruccola, haricot verts, morötter och säkert något mer som jag inte kommer på. Och så en dressing med lite fransk senap. I helgen ska jag försöka hinna med att kolla igenom lite tidningar. Jag är så duktig på att samla dem på hög och bara snabbt bläddra igenom dem. Det känns som ett ganska lagom måste. Roliga måsten är ju de bästa.

Orangeriet på Sofiero

Blommor och trädgård / Permalink / 0

När jag är stressad eller behöver tänka så ger jag mig nästan alltid i väg till har med blommor att göra. Ja inte alltid förstås. Väldigt ofta gör jag det för att jag älskar det såklart. På den stora trädgårdfesten på Sofiero hade de gjort det så fint i Orangeriet. Ett sånt där golv och ett orangeri klättrade på önskelistan minsann.

Mina favoriter

Mina Favoriter, Mode, Till köket / Permalink / 0

Bild: Filippa K

I år har jag satsat på en kappa från Filippa K som jag tror kommer att bo kvar i min garderob tills den faller sönder. För mig ska en kappa vara klassisk, funka med både klackar och gympaskor, få mig att känna mig välklädd och ha den perfekta längden.

Foto: Julia K / Julias vita drömmar

Hållbarhetstänket sprider sig och det är jag så glad för. De flesta kedjor har vid det här laget bytt ut en del av sitt sortiment till ekologiskt, miljövänligt eller återvunnet. Kan jag välja så shoppar jag dock helst hos någon av småföretagarna. Och så det viktigaste av allt när man köper något, ställa frågan till sig själv, BEHÖVER jag det här? Och ja en disktrasa som jag dessutom kan tycka är befogat. Julia, som även är en av mina bästa vänner, driver en butik på nätet och där kan man köpa dessa fina disktrasor i bomull och lin. Kolla in HÄR!

Foto: Artilleriet.se

Den här planteringslådan är så fin tycker jag. Den skulle ge lite kontrast till mina lerkrukor här hemma. Och just med en pelargon i, ah så snyggt!

Foto: Terese Wahlberg

Jag mötte sommaren i Paris och det hade ju vart underbart att möta vintern också. Men jag är helnöjd med en kort tur till Köpenhamn i November istället.

     
Till top