fox meets bear

Bloggtips / Permalink / 0

I Minnesota, USA,  bor härliga Johnna Holmgren tillsammans med sin man Max, deras döttrar Luella Beane och Minoux Wilder, hundarna Bruce och Badger, katten Zoe samt hönorna Beatrice och Mabel.Tillsammans med Max driver hon Bear Fox Chalk som illustrerar med krita och skoltavelfärg. På meritlistan har de bland annat både Macy´s och Minnetonka Moccasin.

Så fantastiskt att se en familj som är så mycket ute i skogen och som lever så nära naturen. Till och med så pass mycket att yngsta dottern föddes planerat i skogen med hjälp av en barnmorska! Jag har följt henne ett tag och jag älskar hennes skogsbilder, färgerna i bilderna och kreativa stil. Hennes instagram konto är underbart och ni hittar henne på @foxmeetsbear eller via hemsidan www.foxmeetsbear.com. Och det där namnet alltså, Fox meets bear! Klockrent!

   

Pictures: Fox meets bear

Lite om veckan

hedvigs

Sakta men säkert börjar Hedvig rum ta form. Jag la fram en hög med färgprover och så fick hon helt enkelt välja själv. Jag hade tänkt en ljusare nyans på väggarna egentligen men hon skulle absolut ha mörkt. Jag gissar att hon är lika trött på det ljusa som resten av oss. Vi har fixat ganska mycket i rummet och försökt hålla oss så långt det går till något som ska fungera i längden och mycket har vi köpt på loppis. Tavlan med tigern har vi köpt på loppis för en tjuga och ramen ovanför likaså, vi har bara bytt ut motivet. Bäddsoffan ville vi köpa ny, och den används faktiskt så mycket att jag får gå upp och sätta mig där själv om jag skulle vilja se mina barn. På helgerna får de sova i den och jag tycker att det är mysigt att de kan sova tillsammans. De är bra kompisar de där två.

pelargoner

Det är lustigt det här med sjukdomar. Vi har klarat oss genom hela hösten och halva februari. Sen så kommer det. Varje år. Så den här veckan jag varit hemma två dagar och kollat på barnfilmer tillsammans med barnen. Bara slötittat på film och väntat och kämpat mot de dumma bacillerna. Men sent i onsdags eftermiddag bestämde jag att nu får vi skaffa lite frisk luft, bara en ynka halvtimme, så vi åkte till plantskolan här där vi bor och skaffa lite ny luft i lungorna, att få se lite härlig grönska som gror och köpa några pelargoner. Jag är ganska kräsen med pelargoner med de flesta doftpelargonerna går hem. Egentligen har jag en speciell variant högst upp på inköpslistan men den är lite svår att hitta. Men med mig hem blev det en Dr Westerlund, Lemon Rose och Lavendel Lad.

We used to dance

Bloggtips, Loved by me / Permalink / 3

Via Linda med bloggen Volang hittade jag till den här sköna bönan som heter Emma Nilsson. Hon har alltså bloggen We used to dance och alla foton du ser här är hennes. Visst är de fina? Emma studerar grafisk design och ni måste kolla in hennes vackra illustrationer som går att köpa via Society6.

Som inte det vore nog så har hon grymma listor! Jag som älskar listor! Vad sägs om 40 tips på blogginlägg? Eller 50 saker en kan göra för att må lite bättre? Eller kanske 50 saker en kan göra på sommaren för nästan inga pengar alls?

Och så har hon ännu mer skills faktiskt. Ja som ni ser kan jäntan baka och fotografera! Å vad jag älskar att springa in på nya bloggar som känns som hemma. Och som grädde på gräddtårtan så tipsar hon om loppis och visar upp sina skatter. Och som ni vet, jag ÄLSKAR ju loppis.

Alla foton: Emma Nilsson / Weusedtodance

 
Till top