Vardagsrummet i jul

Okategoriserade / Permalink / 0
vardagsrum Julen är över för denna gång. Åtminstone för mig. Så fort annandagen är förbi så börjar jag längta lite sådär extra mycket efter solsken, ljus, växtlighet, fågelkvitter och att röra lite mer på mig. En liten nystart. Nyårslöften kan väl vara bra så länge man mår bra av det och sätter rimliga krav och är snäll mot sig själv. Vad gör det om man bara lyckas träna som en galning i januari, det är ju bättre än inget. vardagsrum2 Under 2017 så vill jag fortsätta med våra familjeaktiviteter på helgerna. Vi badar och bastar och pysslar. Och i stort sett varje gång vi går helhjärtat in för att göra helgen till en toppenhelg för barnen så får man höra att de är så lyckliga. Och vad kan man som förälder mer önska? Det är ju ett livspussel som ska gå ihop, det är inte alla helger som går att maxa eftersom man har en lång lista att beta av men brukar barnen få full fokus på lördagen så leker de jättebra själva på söndagen så man hinner med storhandling, tvätt och städning. Jag har börjat plocka ner lite julpynt men jag har lite separationsångest över granen. Den får stå någon dag till sen ska jag se om den klarar sig ute. Jag köpte en gran i kruka så vi får se om det gör att den överlever.  

Artilleriet julen 2016

Butiker, Göteborg, Jul / Permalink / 0
november-201640444 november-201640462 november-201640484 november-201640441 november-201640430 november-201640500 november-201640507 november-201640512 november-201640522

Foto: Fanny Hansson för Artilleriet

De här bilderna cirkulerar på många bloggar nu och med all förståelse och rätt. Jag kan inte tänka mig någon mer inspirerande butiksmiljö med så mycket känsla, så vackra färger och så mycket habegär. Jag har funderat ordentligt på vilket julgranspynt jag vill ha och har egentligt bara haft lite röda julgranskulor, några vita och så inte så mycket mer så jag kände att det blev lite platt och vill ha en gran med lite mer personlighet. Jag unnade mig några julgransdekorationer från Artilleriet som jag ska ta fram år efter år, med nöje. Lite pappersdekorationer har jag också investerat i och hoppas att de håller i många år. Jag vill att barnen ska minnas julpyntet från sina barndomsjular precis som jag gör. Lycka var faktiskt när jag nyligen var på loppis och hittade samma tomtar som mamma och pappa har hemma.

Julmarknad på Fredriksdal del 2

Helsingborg, Jul, Skåne / Permalink / 0
julgran hedvig get applen tomten stjarna  

Hej!

Jag bara passar på att visa resterande bilder från Julmarknaden som var på Fredriksdal här i Helsingborg i lördags. Varm choklad, klappa getter, träffa tomten och lämna över önskelistan, strosa runt och inspireras en hel dag. Julpyntandet här hemma är klart, någon överblommad hyacint som ska bytas ut bara. Julklapparna har jag knappt börjat på men jag ska inte köpa så många så det är inte så stressigt. I helgen ska vi baka lite, jag har inte riktigt funderat ut vad men jag är ganska så sugen på att testa ett recept på saffransbullar med nutella. Jag är inte så värst road av en klassisk lussekatt, det är inget jag går runt och blir sugen på. Däremot allt med choklad går hem hos mig. Har ni börjat julbaka? Och vad bakar ni?

Till top