Sardinien och ett grönskande sjuttiotals uterum.

Blommor och trädgård, Butiker, Ekologiskt, Mode / Permalink / 0
Maken till gråare och tristare dag har jag sällan sätt. Men det är ju fredag i alla fall. Och fredag betyder plugg för mig som just nu sitter med ritningar och armaturer som ska ljusplaneras. Efter att jag har lämnat barnen på fredagar brukar jag handla nybakat bröd för att lyxa till det lite extra. Det är svårt att inte fastna med blicken ut genom rutan nu och drömma sig bort lite. I sommar åker vi nämligen till Sardinien. Filippa K har just nu kanske de snyggast jeansen jag har sett på länge. Jag gillar längden på dem och att det är boyfriend fit på dem. Dessutom med miljövänlig bomull. Egentligen har jag lite svårt för så ljusa jeans, men jag får nog se till att prova dem. En vecka i Sardinien. Med eget hus, pool och bil. Så jädrans fint att jag smäller nästan av. Jag har planer att besöka rosa stränder, simma i kristallklart vatten, äta italienska rustik mat, läsa någon bok och bara njuta av lugn och vacker natur. Och packningen ska vara lätt. Nu är det ju jättelång tid kvar och inte på långa vägar dags för att just packa men lite planering att hinna med att köpa en sån här superfin hamam handduk från Ticking Stripes kan man ju göra. Jag vet att energin kommer att ligga på topp snart. Tänk er påsk, solen kvittrar, knoppar som brister och utemöbler som kan plockas fram. Förhoppningsvis. Vårt uterum ska jag i alla fall försöka styra upp. I år SKA jag måla om därute. Och ösa på med växter. Det ska bli en riktig oas. Tänker mid tåliga växter som tål värmen och som inte vill ha så mycket vatten. Tänker mig rotting och mycket exotisk sjuttiotal. Den här varianten av solsäng går att fälla ihop och stuva undan. En sån hade jag behövt. Kommer från Artilleriet. Le Kiosk har hela tiden en massa fina saker som jag vill ha. Originella, fina saker. Det är lite jobbigt faktiskt.

Most Wanted - Kakel

Okategoriserade / Kakel, Tiles / Permalink / 0

Enkel men ack så snyggt. Den svarta listen dämpar det feminina lite vilket är så snyggt.

Foto: Paul Ferney

Det grågröna kaklet som är lagt med olika nyanser är superfint tillsammans med det grå badkaret och till det äldre handfatet. Och så lite detaljer som mattan, tvålen och spegeln så är det klart. Grunden i badrummet är ju så viktig. Hemma hos oss har vi ett sjuttiotalsbadrum som är halvrenoverat av den tidigare ägaren. Eller ja det är ju klart men kaklet, den låga toaletten och handfatet är kvar. Egentligen skulle vi ha gjort om det förra sommaren men så bestämde sig kommunen för att dra in kommunalt avlopp till alla hus som vi som husägare snäll får betala själva.

Foto: Via Desire to inspire

handdukshylla

Superfint kakel och verkligen en dröm att ha ett så vacker element.

Foto: Byggfabriken

Jag älskar, älskar, älskar detta badrum! Kaklet är underbart, mörkt grön är ju en av mina absoluta färger. Och just kombinationen med all grönska, ljusinsläppet och det rutiga golvet som gör det där hela så där inte perfekt som det ju ska vara.

Foto: India Hobson

Terazzo är ju något som kommer nu efter både vit och grön marmor och det finns ju massor av olika varianter. Varianten på bilden skulle jag kunna tänka mig faktiskt. Lite originellt och personligare variant av Terazzon. Tänker mig ett vitt kakel på väggarna och brunt trä i tvättskåp till.

Foto: Via Pinterest (let me know if you know what photographer)

Morris feeling

Formex / Permalink / 0

När jag var på Formex ( ja jag vet, det är mycket Formex nu) så fastnade jag lite för Linums nya duk. Såklart. Väldigt lik en viss Morris men ack så fin för det. Perfekt med mönstrat när man har barn, ja och vi vuxna också för den delen. Och så lite emaljerat också som jag gillar jättemycket!

Till top