Ticking Stripes

Loved by me / hamam, handduk, textil / Permalink / 2
tickingstripes3 I en av montrarna på Formex, med namnet Ticking Stripes  hängde de finaste hamam handdukarna man kan tänka sig. Jag känner ju till märket sen innan då min vän Julia säljer såna i sin butik men jag har aldrig klämt och känt på någon. Men nu har jag! Mjuka och väldigt lätta. Jag känner ofta när jag packar att jag hade velat ha med mig våra egna handdukar men fyra stycken frottéhanddukar kräver sin väska och det är ju uteslutet. Jag har en hamam från ett annat märke som är rätt flitigt använd och då både som handduk och filt. Perfekt att snurra runt håret efter dusch. Hursomhelst. Tjejerna i den där montern alltså. Så otroligt trevliga och serviceminded! Trots att jag inte skulle beställa en pinal ( eftersom jag är student) så förklarade de passionerat om årets nyheter och om sina hamam handdukar. Nytt för i år var bland annat de smalrandiga handdukarna som skickar tankarna direkt till en klippa någonstans vid havet, en femtiotals baddräkt och en glasflaska med saft. En riktigt fin retrokänsla men som även känns väldigt nu. Och namnen då. Fresh coral, Melon crush, Cheaky lemon och Simply nude för att nämna några. Och en vikt på 280g!! Perfekt till Italien i sommar! En turkisk hamam alltså. Högst upp på önskelistan nu.

Formex

Barn, Formex / Permalink / 0
I fredags tog jag tåget till Stockholm och besökte Formex. Egentligen så var jag väl inte så mycket där för att kolla det senaste eller vad som är trendigt utan jag håller mig mest till det jag tycker om. En del större märken har vissa godbitar men allra mest gillar jag de där lite mindre leverantörerna. Jag blev inte så där värst "vill ha allt" galen heller utan ju mer jag har att välja på desto tydligare sticker vissa ut. Här kommer några favoriter. Riflepaper Riflepaper2 riflepapers Rifle Paper CO. Otroligt fina posters, vykort, skrivböcker och receptlådor. Just postern med " The Serengeti" föll jag för. Jag gillar "Tintin möter Babar" känslan. Vykort är ju en bra lösning på tavlor till t.ex barnens rum. bungalow bungalow2 Och så danska Bungalow. Jag föll pladask för skrivböckerna och smyckeskrinen i prickigt. Tänker att Hedvig kanske skulle vilja ha ett skrin att samla sina smycken i. Själv kan jag tänka mig en skrivbok eller två.

Månadens lista - Januari

Månadens lista / Permalink / 6
Jag börjar årets första lista med att ändra kategorierna lite. Jag kanske förändrar den redan i Februari eller så kanske den håller året ut. Det där sista låter egentligen ganska osannolikt men man ska aldrig säga aldrig. Jag älskar listor, jag gillar att planera och fylla i. Jag gillar prydliga skrivbord med raka högar men samtidigt så står jag ut med en mindre röra. Kan det vara en fördel kanske?

Färg

51e311d98f16ae4c50a7d7a9f414d79b

Varje år är det likadant. Rosa ger mig en obeskrivlig energi. Men det får stanna vid blommor, för jag tröttnar nämligen ganska snabbt igen. Via Esther.com.au

Rum

e6da1537b56a4b773e9c98ed36b9a67d

Ja en gammal suddig bild från mitt eget kök. Köket är verkligen just nu vår mest centrala punkt. Vi spelar sällskapsspel, jag sitter här och pluggar med filtar runt om mig, barnen limmar med limpistol och leker med lera, räkningar betalas, inköpslistor skrivs, det är här vi fikar och smågnabbas om att äta upp all mat på tallriken. Men det är också här vi ventilerar dagens händelser och skrattar från hjärtat. En rymlig matplats fungerar för oss även som kontor och mötesplats. Så, månadens rum, köket och matplatsen.

Citat

2a5e338c80ffa9e83ef2f1c3f8db6d48

Via Blog Milk

Stil

1-9-22725-S16_collection1

Den här tröjan från Filippa K ligger högt uppe på min lista just nu och inte bara för att jag fryser i denna kyla som dragit in över Skåne. Också för att den är riktigt snygg såklart. Matcha med tighta jeans eller med  en slappare byxa som på bilden. Investeringsläge?

Grönt

mariaemb_tulpaner_2

Både i fredags och i lördags letade jag som en galning efter vackra tulpaner. Jag kan vara lite kräsen med just tulpaner för jag gillar dem inte så värst. Därav letandet. Jag vill ha holländska eller franska. De brukar hålla längre och blir nästan bara finare för varje dag. Och nej det blev faktiskt inga blommor. Det fick vara. Men någon som har hittat en underbar bukett är Maria Emb.

Inspiratör

Skärmavbild 2016-01-17 kl. 21.13.51

Månadens inspiratör blir helt klart Pinterest trots att det inte alls är någon nyhet. Men jag har börjat använda den lite mer aktivt än tidigare, inte minst för att det är ett otroligt bra verktyg till studierna.

Till top