Andrée Jardin

Formex, Loved by me, Produkter / Andrée Jardin / Permalink / 0
Jag hade ju helt glömt bort att dela med mig av bilder från Andrée Jardins monter på Formex. Nu är det det visserligen ett par månader sen men städprodukter och fina sådana känns alltid aktuellt för mig. Produkterna är handgjorda i bok och kvastarna är gjorda av hästhår eller vitt silke från Yunnan i Kina. En del av sortimentet består av målade produkter som andas 50-tal medan det övriga sortimentet är klassikt tidlöst. Strutsvipporna är riktigt fina tycker jag! Och en sån där sopkvast som finns på bilden längst upp till vänster på den översta bilden, ja den lägger jag nog till på en framtida önskelista. Bakom märket finns också en rar liten historia om ett familjeföretag som håller på sin traditionen sen över 100 år tillbaka.

Birthday coming up!

Min önskelista / Permalink / 0

Fermobs vackra utebord Montmartre i färgen Rosmarin skulle pryda vår nya framsida alldeles förträffligt tillsammans med några mysiga korgstolar. Ett jättefint bord som även är UV-resistent. Storleken jag önskar mig är b:117 cm och finns på Artilleriet.

Pioner. Som bukett eller planta. Alltid uppskattat. Foto via pinterest

Och en mörk pelargon ( Pelargonium Sidoides) är väldigt högt uppe på listan.

Ett snyggt lap top fodral 13" från Sandqvist.  Finns på Grandpa.se

Jag har ju en del tallrikar och annat från Rörstrand och det skulle vara väldigt roligt att läsa mer om bakgrunden, tillverkningsår och hitta nya favoriter. Finns hos Carlsson Bokförlag

Vinglas Le Bistro från Artilleriet skulle platsa i hyllan.

Alghero, Sardinien

Resor och utflykter / Alghero, Sardinien / Permalink / 0
Förra söndagen befann vi oss i den lilla staden Alghero som ligger på Sardiniens västra kust. En mysig liten stad med både en ny och en gammal del och vi höll oss till den gamla delen. Vi åt Calamares och strosade omkring. Vid ett litet torg knäppte jag den här bilden. Jag älskar idén med att bygga en liten mur som ett litet altare för växter som får ta för sig. Anslagstavlan är ju också helt underbar och en fin idé att plocka med sig till framtida inredningsprojekt. Och sist men inte minst, de där fönstren högst upp. Gardinerna, tanken på att ställa en kruka på fönsterbläcket och fönsterluckorna. Och kaktusar. Jag har väl en konstig bild av att kaktusar mest lever i öknen men Sardinien är full av kaktusar och fetbladsväxter som Aloe Vera. Fönsterluckor, varför använder vi inte det i Sverige? Jag skulle så himla gärna vilja ha det. Speciellt här nere i Skåne där det stormar och flyger runt tegelpannor emellanåt. Och det där med att hänga ut tvätten genom fönstren och mellan husen. Att inte riktigt bry sig om att någon ser dina underbyxor hänga på tork.
Till top