Kyss Johanna

Mode / Permalink / 0
KJKimono KJkimono2 Tänkte att jag måste visa min fina Kimono från Kyss Johanna. Den kommer bli ett bra solskydd i sommar. Eller ja till våren med för den delen. Tänker mig jeans med hög midja och instoppat linne. Och perfekt att smyga över sandstranden i på väg till kiosken för att köpa mjukglass.

Sandbergs Katarina

Okategoriserade / Permalink / 0

Foto: Sandberg tapeter

Ett sommarhus på landet. Knarrande trägolv. Ingen teknik, bara dricka kaffe och bullar i syrénbersån eller läsa en klassisk roman liggandes på sängen. Skriva dagbok, lyssna på knastrande LP-skivor och ta en cykeltur längs blommande vallmofält. Ungefär så. Eller. Det skulle ju faktiskt lika gärna kunna vara i stan. I en lite mindre våning i stadens arbetarkvarter. Nära konditoriet på hörnet, i huset med den vackra trappuppgången och i lägenheten med den vackra fiskbensparketten. Ja, struntsamma vilket av dem. Det låter ju som en dröm oavsett. Den där tapeten. Katarina från Sandberg tapeter. 

Månadens lista - Mars

Månadens lista, Streetfood / Permalink / 0

Oj. Det dröjde enda till slutet av Mars förrän det blev en lista. Men det har varit full fokus på studier och jobb. I skogen bakom vårt hus tittar vitsipporna fram, ännu inte i blom, men de är där! Tussilagon lyser gult i dikena åtminstone och sneakerspaniken börjar infinna sig.

Färg 

Det här gillar jag ( foto av Kirsten Rickert ) verkligen! Att färga ägg naturligt. Färgerna blir ju helt otroliga och det här är nog så långt jag kommer till påskpynt. Barnen har ett ris med lite fjädrar uppe i deras lilla tv hörna. Själv så pyntar jag i princip aldrig med tomtar eller kycklingar. Det skulle vara om jag hittade en gammal riktigt fin figur på loppis kanske men jag sträcker mig helst bara till fix som blommor och mat. Och med så här fina ägg blir det ju fin stämning ändå.

Rum

Just nu läser jag om Feng Shui i min utbildning och det är väldigt intressant. Det finns massor att lära inom den biten men mycket är också väldigt logiskt och lätt att förstå. Entrén är viktig och ytterdörren symboliserar möjligheterna i våra liv. Och den här rosa dörren är ju helt underbar, den hade säkert fått möjligheterna att svämma över.

Citat

Via

Stil

Tänker att jag vill se ut så här i sommar. Jag måste hitta en snygg blommig klänning. Eller kanske en vid kjol med instoppat linne. Hatt är ett måste, jag har en i ull bara och det kan ju bli lite varmt.

Grönt

[caption id="attachment_1652" align="aligncenter" width="730"] Processed with VSCOcam with f2 preset[/caption] Inne hos Maria som bloggar åt The Waves we make under namnet Maria Emb fann jag denna bild. Och jag måste verkligen testa detta typ i morgon. Helst igår. KIMCHI FRIES!!! Pommes frites, kimchi, majonäs (uppblandat med lite yoghurt), massor med koriander och sesamfrön på toppen.

Inspiratör

Foto: Lotta/Think Organic

Think Organic. Mitt gamla gäng. De är så duktiga som kör på trots karriärer, män som reser mycket och sist men inte minst barn. De gör det med hopp om en renare värld och för bättre hälsa. För ER skull lika mycket som för sin egen. Det är så mycket miljö och hälsoskadligt där ute som man inte ens tänker på att det finns. Som att om man spolar ner mediciner så påverkar det inte bara djurens utan ditt liv. Du dricker vatten och äter grönsaker ur jorden. Vi människor blir mer resistenta än någonsin förut. Så det är ju så himla lyxigt att bli serverad sån viktigt information inne hos Lotta och Ulrika på Think Organic. Tillsammans med deras otroligt fina bilder, smarta shoppingtips och annat miljösmart. Keep up the good work girls!

Till top