Malmö

Blommor och trädgård, Butiker, Malmö / Permalink / 0
I torsdags åkte jag med barnen till Malmö och hade två mysiga dagar tillsammans. Vi var framme lagom till lunch och letade direkt upp en sushi restaurang att äta på och efter det blev det en bio. Hur mysigt som helst. Jag trodde att biografen skulle vara fullsmockad men det var vi och kanske tio stycken till. Superskönt och tyst och ingen som skymmer bioduken. Sen en supersnabb sväng in på Other Stories och sen mötte vi upp Andreas som jobbade i Malmö just den dagen. Vi tog bussen till Malmö Saluhall och åt kanske världens godaste pizza. Och inga konstigheter på den alls. Bara världens godaste tomatsås, mozzarella och en underbar lufttorkad skinka. Sen, genom ett riktigt snöslask, sprang vi till Hotellet och kröp ner i varma sängar och kollade på Antikrundan och Mandelmanns innan det var dags att sluta ögonen. Underbara ljus. Jag brukar ju vara ganska petig med dofter och allra helst de som ska spridas i hemmet. Jag får lätt ont i huvudet av billiga doftljus. Jag vet inte riktigt hur dessa är i kvalitén men det lär väl visa sig tänker jag. Och så där värst billiga var de inte heller. I alla fall så doftar växthusljuset verkligen växthus. Tjejen i kassan informerade också om att man får gärna lämna in ljuskopparna för återbruk när ljusen brunnit klart. Jag köpte en kvist syrén, en fransk tulpan och en rosa anemon på vägen hem. Tanken var att jag skulle fylla på den där vasen med mer blommor men jag kan skvallra om att den fortfarande ser ut så. Och så tidigare i veckan, då var vi på bokrea. Det blev hela 8 böcker. Två av dem var dessa. Jag älskade att läsa när jag var i tidiga tonåren (och gör fortfarande) och vill gärna att mina barn ska få uppleva vissa böcker de med. Så jag samlar på mig klassiker när de dyker upp på bokreorna med vackra omslag. Vi har alltid läst för barnen. Varje kväll på veckodagarna och nu när Hedvig kan läsa så läser hon mycket själv, men vi läser alltid för henne på kvällen. Det är ju viktigt för henne att få höra ord och koppla av innan det är dags att sova.

Days in pink!

Loppis och återbruk, Mode / Permalink / 1

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about. Be kind. Always.

   

En ny fin skål pryder sovrummet.

Ibland gör jag så här. Plockar ihop saker jag älskar lite extra mycket. För att få en känsla av vad jag ska bygga på eller om jag behöver inspireras. Det är ju också jättebra att plocka ihop en moodboard på datorn eller klippa ur tidningar, dock tenderar det att man vill köpa en massa saker och det blir kanske för dyrt eller krångligt. Så dagens tips! Använd saker du har!

Älskar älskar älskar det rosa tillsammans med det gröna brädgolvet.

Chokladskära, Sommartimjan och Vallmo

Blommor och trädgård / Permalink / 0
Wish me luck! Allt detta ska jag förså för att sen plantera ut. Men jag kunde inte motstå en ekologisk sommartimjan till musslorna, Chokladskäran med sin doft av choklad, de vackra luktärterna som jag ska blanda hej vilt och låta klättra på olika ställen i trädgården och så de otroligt fina sorterna av Kornvallmo, Mother of Pearl och Pandora. Jag ska vara så flitig i trädgården i år. Ja det ska jag. To do!
  • Bygga torn till luktärten
  • Så fröer
  • Bygga planteringslådor
  • Förbättra jord i pallkragarna och plantera kryddor
  • Gräva upp en trist del av trädgården och plantera några buskar med något ätbart?
Till top