Inspo och planer sovrum

Inredning, Tankar och funderingar / Permalink / 0

Detta inlägg innehåller reklam.

Kanske lite mörkare grönt från Posh Living till hösten?

Dag 2, sovrummet.

Ja det känns faktiskt ganska bra i sovrummet även om det känns lite som att jag åker baklänges. Baklänges fast bra. När jag åker tåg är baklänges INTE bra. Nåja skitsamma. Jag har sovit lite på saken, i ca 6 timmar, sen ringde väckarklockan och påminde mig om att min semester var slut. Det känns faktiskt väldigt bra. Jag tror faktiskt att jag vet hur jag vill ha det.

Jag/vi måste:

Montera ner stringhyllan. ( Vilket innebär att maken första tanke är, jaha men vi måste ha förvaringen kvar, var ska vi annars göra av allt.) Problemet är att jag ärlite trött på stringhyllan och tänkte kanske sätta den i Signes rum istället. Hyllan sitter just nu obekvämt ovanför Andreas huvud. Iof så är det ju inte mitt huvud. Men ändå.

Montera ner Bestå skåpen som inte går att öppna just nu för att skrivbordet står lite så poetiskt framför fönstret. Och vad ska vi ha allt som är där i då? Ja jag tänkte hyllplan som är 30 cm djupa och som bara får ha snygga saker på sig. Det andra kanske kan få bo i fina lådor. Det viktigaste med denna hylla är att den orkar bära mina tidningar.

Spackla och måla om. Eftersom det inte är jättesnyggt med hål i väggen. Och dessutom så är det dags att måla om väggarna. Det är liksom 7 år sen sist. Då är det ok med lite färg va?

Montera upp rullgardiner som mörklägger och sätta upp gardinerna ordentligt. Så himla krångligt med rullgardiner, undrar om det finns superhäftande klister så jag kan klistra upp dem?

Hitta ett sängbord till Andreas som är likadant som mitt. Och kanske en spegel. 

En lampa likadan som min till Andreas. Livrädd att den ska ta slut och eftersom jag vet att den inte kommer in igen så slog jag till. Tycker det är så svårt att hitta fina lampor med så ok pris. Hittade den hos Julia K.

Semesterns sista dag

Jag HADE tänkt göra ett inlägg om något annat. Men så fanns inte tiden riktigt idag. Min sista dagen efter 5 långa veckor hemma. Sin sista dagen bör man ju kanske ligga på stranden, läsa en spännande bok eller bara njuta av det sista. Och det gjorde jag på mitt sätt. Jag började morgonen med att vara på det stora varuhuset precis när de öppnat för att köpa lite förvaringsmöjligheter och den som har barn med ett pysselskåp och diverse teckningar både från förskola, skola och hemifrån vet att det är ett evighetssorterande. Men ja det började jag på i alla fall. Och avslutade. Sen städade jag barnens rum i åskans muller och fyllde en loppispåse och lite till garaget. Låter jättetråkigt eller hur? Oftast tycker jag att det är tråkigt men ibland får jag feeling och så blir det som en terapistund med mig själv. Jag måste känna mig sugen på det. Och det är den där känslan efteråt som är IT. Man kan andas igen. Andreas lagade en av mina absoluta favoriter, Flankstek med Pico de Gallo och hemmagjorda pommes. Och efter det så fick jag feeling att möblera om sovrummet som sett likadant ut i 7 år. Nu ska jag sova på saken. För om det känns bra så måste lite skåp flyttas som sitter i väggen. Och det brukar ju vara lite jobbigt när man har stenväggar. Ett bra avslut på semestern tycker jag.  

Krukmakeriet i Mölle

Butiker, Resor och utflykter, Restaurang, Skåne / Permalink / 0
I går hade jag en dag för mig själv. Barnen var med kompisar och Andreas stannade hemma och putsade lite på fasaden och ville läsa en bok i lugn och ro. Så då tog jag bilen och körde upp till Mölle och Höganäs. Det blev bland annat ett besök till krukmakeriet i Mölle för att inspireras lite. Älskar tegelgolvet och glasfönstren. Såhär skulle jag gärna ha den längs med baksidan. Som en liten vinterträdgård. Vackra krukor i alla möjliga former, storlekar och färger, men de i lera, så enkla som möjligt 'r mina favoriter. De med vågad kant är ju så söta också.

Mysigt med blandande kuddar och blandade möbler under det vindruvsbeklädda taket. Man kan fika och på sen eftermiddag går det att äta pizza här.

Ja jag tog alltså en tur till Mölle. Skönt att strosa runt lite själv och njuta av bara titta. Jag tog också en liten tur ner mot hamnen (mer om det sen) och så stannade jag till vid en kryddträdgård och design outleten på vägen hem. Nu är det bara 2 dagar kvar sen är det tillbaka till verkligheten och jobb igen. Så jag ska försöka få så bra dagar som möjligt utan att varken stressa eller vara uttråkad tänkte jag. Ta det lite som det kommer men ändå ha lite kul.
Till top