Morsdag

Blommor och trädgård, Högtidligt / Permalink / 0
I dag passade jag på att ta några kvistar av syrén med mig in. Egentligen så är de ju ganska kräsna och kräver mycket underhåll för att inte sloka. Men eftersom syrénen på vår tomt snart kommer att vara överblommad och vi kommer vara mest på jobbet den kommande veckan så ville jag njuta lite av den inne. Och det passade ju bra såhär till morsdag. Hedvig och jag har gjort ett litet experiment med lite syrén som jag återkommer till om det blir bra.

Hoppas att ni har en fin helg!

Tomater och tag vad du haver.

Blommor och trädgård, Ekologiskt, Mat / Permalink / 0

Hej!

Vi var lite sent ute med tomaterna ( och chilin som gömmer sig i den runda lerkrukan) så de har inte kommit så mycket längre än så här. Men jag hoppas att det ska lösa sig ändå. Vår lilla hörna blev ett litet "tag vad du haver" hörn. Precis som det ska vara. Hinken i zink kom med huset, trälådan är gammal rekvisita på jobbet som skulle kasseras, vattenkannan följde med huset och lerkrukorna är nya. Och så ekojord till tomaterna såklart. Önskar att mycket mer saker hängde med huset än vad det gjorde men några pärlor fanns det allt.

23 grader på termometern och idag har jag tänkt rengöra plattorna i trädgården, vi får se hur långt jag orkar innan svetten rinner ordentligt. Och så kanske ett dopp i havet. Sicken lyx att man har havet alldeles i närheten.

Köksplaner

Okategoriserade / Permalink / 0

Jag hade bestämt mig för att fixa köket lite. Men sen kom sommaren så det får ligga på kölistan. Bilden är såklart ganska gammal med både ljusslinga och julstjärna men möblerna är de samma. Jag tänker mig en ny färg på dörren. Jag tycker ju om när det är unikt och mitt. Dörren behöver dessutom målas då färgen börjar spricka och lagren färg ser ut att vara rätt många.

Men som sagt. Idag kom värmen och jag vill fixa uterummet och njuta av värmen. Till och med för varmt för att måla ändå. Älskar när man kan ha värmen som ursäkt.

Till top