Förra lördagens loppisskörd

 
Jag var en sväng på loppis förra veckan. Passade på att vara där tidigt för att kunna göra några fynd och hittade faktiskt en hel del. Hittade ett uppläggnings fat från Gustavsberg, jag kan inte låta bli. Och hur ofta behöver man inte stora fina fat att lägga upp gottis på? Jag hittade också två stycken ljusstakar, fönsterlås för en femma styck, ett litet emaljerat fat från Kockum och en spegel med metallkant som iaf känns som tenn. 
 
 
Serveringsfatet från Gustavsberg är så fint och tillhör serien "Paris". Gammalt porslin går att mixa nästan hursomhelst tycker jag. Blandar man dessutom samma färger på porslinet så är det nästan svårt att misslyckas.
 
 
Kockumfatet tänkte jag skulle få vara i sovrummet sen men jag tror att jag har kommit på en annan plats för den.
 
 
Spegeln. Gammal ser den ut att vara i alla fall om man kollar på baksidan. Måste nog limma den för spikarna som håller metallramen kvar har ramlat bort och spegelglaset håller på att falla av från träskivan den sitter på. 
 
Hur gör ni när ni loppisfyndar? Har ni en genomtänkt plan eller går ni på känsla? Jag brukar ha en genomtänkt plan men det brukar falla bort rätt snabbt. Jag tycker att det är svårt att hitta de saker som jag letar efter, det kan ju ta hur lång tid som helst innan en sån pryl verkligen dyker upp. I början köpte jag med mig hur mycket som helst, nästan allt jag gillade. Nu mer så får det vara lite måtta även om det är loppis. Iof så är det second hand och pengarna går ofta till välgörenhet men jag orkar inte släpa det fram och tillbaka. Och kanske att jag börjar lära mig vad som brukar åka tillbaka rätt snabbt och vad som brukar bli favoriter.
0 kommentarer

Ett gammalt kapell och en massa annat fint

 
Detta inlägg innehåller reklam. 
 
 
 
Foto: Diakrit
 
En kollega och vän har letat sommarhus länge men inte hittat något, men så dök detta gamla vackra kapell upp och blev lyckligtvis deras. När hon berättade om det kunde jag inte låta bli att drömma mig bort. Så otroligt vackert med alla stora fönster och själva utseendet på kapellet. Ja ni ser ju, fönstren där uppe längst med långsidan på huset. De fina golven, kakelugnen... Vilken dröm! I kapellet finns såklart också altare, orgel och allt som hör till och det ska bli så spännande att se vad som händer framöver! Vill ni ser mer bilder så kan ni kolla in kapellet HÄR och är ni nyfikna på resan med renoveringen så kan ni följa Josefin på @kvilland_interior på instagram. Är inte detta Hygge som vet jag inte vad som är Hygge! 
 
 
Jag har fastnat för kjolar. Jag som sällan gått i kjol innan går inte i annat. Modet just nu gör det ganska enkelt för en också. Det var väl längesen det fanns så här mycket fint va? Så fin kjol och kofta från Ganni och jättefina Nike sneakers från Other Stories.
 
 
 Sofia har varit med familj inklusive hund till Paris, och visst ser det riktigt Parisiskt ut? Jag har inte hunnit läsa inlägget men däremot skrollat upp och ner och tittat på inlägget 102 gånger ungefär. Älskar älskar älskar känslan i bilderna. 
 
Nu börjar det bli lite kallt inne nästan. Regnigt och kallt ute. Dags att ta fram ljus och pyssla lite inne. Jag kanske ska nämna att vi för tillfället inte har en duch inomhus utan duschar ute eller hos vänner. Det fungerade ganska bra att duscha ute tills temperaturen föll. Det går absolut men man får bita ihop. Jag längtar så mycket tills att badrummet är klart. Nu i veckan ser det ut att flytspacklas och röris har varit här och förberett sitt med golvbrunnar och rör till takdusch och badkarsblandare (äntligen slipper jag stå med duschslangen i handen en evighet). Dör nästan lite av spänning inför att terazzon hamnar på plats!
 
 
0 kommentarer

Lite vemod

 
Köpte krukan Köpenhamn från Bergs potter i mörkt petrolblå som passar duken perfekt. 
 
 
Spanat in Röllika som fick följa med hem. Ni vet samma sort som växter vilt ute i vitt och kallas ogräs. Men väldigt fin tycker jag och grävde ner den intill det höga lampborstgräset. 
 
 
Ett tag var vi på stranden varje dag. Nu var det flera dagar sen. Det känns som att hösten kom så fort regnet kom även om det fortfarande är varmt ute. Sista gången jag var på stranden hade någon byggt en fantastiskt sandslott.
 
Det är inte bara saknaden av solen och värmen som får mig att känna vemod. Att hösten kommer innebär ju såklart en massa mysigt som mustiga grytor, levande ljus, mörka kvällar med en bra bok eller serie och en massa annat. Men också bristen på tid för alla de där utflykterna man gör spontant på sommaren, känslan av att vara utvilad och ha tiden för varandra. Att på ett mycket enklare sätt njuta av små enkla ting vilket jag är dålig på den kallare delen av året. Sommaren är min årstid, jag mår som absolut bäst då. 
0 kommentarer