Den stora trädgårdsfesten 2018

Blommor och trädgård, Helsingborg / Permalink / 2
 
Utanför Kungens vinhus växer det så det knakar. Tycker det är så fint med så mycket växtlighet även utanför växthus. Även om det alltid finns mest magi inuti. 
 
 
Det behöver inte alltid vara en blomma heller, det funkar ju har bra som helst med lite kål bara. 
 
 
Klart det finns både äppel och päronträd inne i slottsparken. De här röda ser så goda ut!
 
 
Var tvungen att smygfota den här supercoola tjejen (med snyggaste sko och klädkombon) som stod och pratade med författaren Hella Nathorst Böös. Ni vet hon som skrivit Häxans trädgård och Häxans hus. 
 
 
Den finaste rabatten jag sett på länge faktiskt! Å vad jag tyckte om den! Är det verbena och fingerborgsblommor?
 
 
Blev ganska sugen på att plantera för våren. Tänk att möta våren med en mix av narcisser!
 
 
Sofiero är verkligen en magisk park! Djupa dalar som är fulla med vacker grönska. 
 
 
Signe lånade min kamera och knäppte den här bilden. 
 
 
Ja ni ser ju hur mycket folk det var på plats den här dagen, så det blev mest närbilder. Så tråkigt att få med armar och ben när man tar foton. Jag är så löjligt lycklig över att jag hittade en pelargonsort som jag letat efter i, ja nog flera år faktiskt! Köpte med mig två stycken hem i sällskap med en fransk ost, skånsk äppelmust och brända mandlar. 

Fleamarket and Dahlias

 
Något var väldigt roligt fast man var tvungen att kolla på blommor
 
 
Den här bilden tog jag på de stora vita Dahliorna
 
 
Den här bilden tog Signe. Som har kommit på att hon ska önska sig en kamera i julklapp. 
 
 
Den här röda dahlian tyckte jag var helt magisk! 
 
 
Varje år så finns det en dansk antikhandlare på plats och det finns alltid så mycket fint. Manglade lakan tex.
 
 
Och en massa vackra brickor att servera varmt te på och tjocka varma plädar. 
 
 
Porslin har de också. Och just den här serien är en favorit, Gustavsbergs "Paris"
 
 
Men eftersom jag är ganska loppisvan vid de här laget så har jag ganska bra koll på priser också så dessa fick snällt stå kvar då jag vet att jag kan fynda dem billigare än så. 
 
I år gillar jag hösten extra mycket. Jag brukar få lite ångest men i år har man ju verkligen kunnat ta till vara på stränder, häng i trädgården och mysiga utflykter. Så nu känns det ju faktiskt helt okej att bylsa på sig lite kläder. Plocka in buketter från sensommarträdgården, tända ljus och kura ihop sig under en filt, stoppa i fötterna i fårskinnstofflorna. Jag längtar efter tv program som "Det sitter i väggarna", "Husdrömmar" och "Vår tid är nu". Men mest av allt så längtar jag efter att inte ha kläder i lådor eller att duscha på gymmet. Snart så är nämligen badrummet och vårt dressingroom klart. När byggarna lämnat och innan det är riktigt klart så ska vi montera garderober, måla i badrummet, sätta upp lampor, få badkar och det stora skåpet på plats och sätta upp min hylla som jag har snickrat ihop och målat. 
 
 

Sofiero blomster och trädgårdshandel

Blommor och trädgård, Helsingborg, Skåne / Permalink / 0
 
Idag var vi på "Den stora trädgårdsfesten" på Sofiero men jag ska berätta och visa mer i ett annat inlägg. Jag måste bara visa er vilken fin trädgårdsbutik det finns på Sofiero. Man måste inte gå in i parken för att komma in i butiken utan det går att komma in från utsidan också om man bara vill ta en sväng förbi. Jag har i alla fall helt och hållet fallit för det här med solhatt och rudbeckior. Och vita hortensior! Såklart i gamla trälådor och helst så ska det se ut som på bilden! 
 
 
Med ett så här fint staket såklart. Heter det fårstaket? Hursomhelst väldigt fint och bidrar till en mysig cottage känsla. 
 
 
Färgpaletten passar väldigt bra mot det svartmålade lilla trähus som hyser ännu mer växter, krukor och annat som passar lite bättre inomhus.
 
 
Precis alla de här blommorna vill ja ha i en rabatt. Det ska kännas lite vilt och ovårdat som en liten glänta i skogen. Väldigt sugen på att göra ett projekt av det hela. 
 
 
Anemoner, Alunrot och Buddleja. SÅ fint ihop. Så mycket inspiration av att bara gå in i en blombutik. Vilken skillnad det är på blombutik och blombutik va!? 
 
Andra butiker i närområdet som är fina och inspirerande är:
 
Butik Linnéa (Flora Linnea och butik Linnea ligger inte alls nära varandra även om man kan tro att de är samma)
Ödåkra uteplantor  (inte så rolig hemsida men underbart utbud av perenner)
Hedentorps plantskola (ligger i Ängelholm)
Väla plantor (ingen lockande sida men härlig trädgård och en hel del fint inomhus som inte går att hitta överallt
 
Till top