Något rött att använda efter jul

Mat och Bak, Mode / Permalink / 0
Detta inlägg innehåller reklamlänkar
 
 
 
Helst av allt skulle jag fira jul i pyjamas men det blir ju lite konstigt när de alla andra klär upp sig så ibland får jag lägga manken till och klä upp mig. Den här klänningen påminner väldigt mycket om den somriga varianten som jag fick av Andreas i födelsedagspresent. Men jag tycker nog att båda två passar fint att ha året runt. Viktigt att tänka så tycker jag. Åtminstone att tänka att det är något man vill plocka fram varje jul eller varje sommar istället för att det är en sak som bara ska gälla den här säsongen. 
 
 
Min vän Julia har lagat knäck. Så gott. Jag har lite taskigt med tålamod för att fylla så där många formar men jag tror att jag ska ge mig på att göra polkagriskolor a la Pärlans istället. 

Funderingar

Övrigt / Permalink / 1
 
 
 
 
Ligger nerbäddad i soffan (igen) med hosta som bitit sig fast i lungorna och med tufft med andningen. Känns lite dumt att ligga så mycket still när det är saker som ska göras men det är ju sällan det blir bättre av att stressa runt när man är sjuk. I går hade jag feber och jag vaknade klockan 11.20 idag. Ligger i soffan och lyssnar på ljudbok och är helt fast. Lyssnar på Sandmannen av Kepler och det är riktigt spännande. Lyssnade på Eldvittnet förra veckan och den var också bra. Ljudbok passar mig så mycket bättre än böcker eftersom jag kan lyssna när jag sorterar tvätt, städar, badar eller kör bil.  Bra att öva på att se inre bilder och arbeta med sin fantasi tänker jag också. Så det inte bara blir skärmar med Netflix och HBO. 
 
Passar på att bläddra i lite tidningar. Tänker lite på framtiden och att jag vill göra så mycket med bloggen men det är så svårt att hinna med när man jobbar heltid? Hur gör ni andra? Svårt att hinna med att fota när ljuset är som bäst när man är på jobbet. Tänker på vad jag egentligen vill göra, känns som att livet har fastnat i ett hjul, samma sak hela tiden. Behöver förändringar. Stora och små. Jag måste våga mer. Gå utanför boxen. 

Upplev Sverige

Loppis och återbruk / Permalink / 0
 
 
Hittade en så fin bok på loppis för någon vecka sen. En riktig pärla som guidar en runt i Sverige, som skvallrar om magiska platser och sevärdheter. Den är ju helt perfekt till nästa sommar till exempel när man kanske har bestämt sig för att hålla sig ifrån flygplan och kanske upptäcka det fina som finns i närheten. Kanske upptäcker man kanske till och med att man kan göra en semester i sitt egna landskap eller bada i sjöar som ligger långt uppe i norr. Hursom så tror jag att jag kommer att få användning för denna bok. Kanske är ett hett tips på julklapp till någon som flyger på tok för mycket! Hade ju vart något om alla influencers och övriga semesterfirare kunde få en sån här skickad till sig istället för att jaga snygga bilder på stranden i fjärran land. 
 
 
Jag hittade också en så fin sockerskål och tekanna i tyskt 1800-tal från Ravenstein. Matchar fint med mina tallrikar "Dresden" från Villeroy och Boch. Och som såklart skulle matcha fint med Musselmalet från Royal Copenhagen. Eller varför inte Alva från Gustavsberg?
Till top