Ny klänning och fredag

Mode / Permalink / 1

Detta inlägg innehåller reklamlänkar.

Hej!

Så många som tittat in i dag och igår! Roligt! Jag gissar att min vän Julia har ett finger med i spelet där. Dagarna i februari har rullat på som vanligt och snart så är det mars. Och i slutet av mars kommer påsken väl? I alla fall så är det skönt att våren snart är här och så skönt att få plocka undan allt vinterstök. Lite mer hopp i livet. Våren är verkligen hopp och förväntan för mig. Jag plockar undan en del hemma och rensar för att kunna vara ute mer när solen kommer. Klänningen på bilden ovan har jag precis köpt och tänker att jag ska ha den på så fort det blir lite varmare. Tänker mig över 10 plusgrader i alla fall. Gillar den här prickiga också.

Men ja, nu är det helg och ikväll blir det gott från havet. Ostron som aptitretare! Finns det något bättre? Och så har vi hela två kilo musslor som vi ska äta till hemmagjord pommes och chipotle bearnaise. Verkligen ett lyxigt middagstips som passar perfekt på helgen och musslor är ju oftast billigt. Nu ska jag fortsätta på min ljudbok och städa undan det sista innan jag ska ta helg på riktigt.

Loppis och anemoner

Blommor och trädgård / Permalink / 3
En skön helg lider mot sitt slut. I lördags hann jag med en sväng förbi loppis och gjorde några fynd, bland annat den här fina bruna kannan som jag föll för men som visade sig vara ganska värdelös. Jag ställde den först på skrivbordet med blommor och vatten i och upptäckte när jag skulle flytta på den att den hade läckt. Inga synliga sprickor eller så men botten ser lite krackelerad ut och jag gissar att det är där det läcker. Vi får väl se om den åker tillbaka till loppis eller om jag hittar ett annat användningsområde till den. Efter loppis snabbade jag mig förbi blomaffären och köpte med mig en stor bukett anemoner. På eftermiddagen besökte jag och Andreas Helsingborgs Stadsteater där det förelästes om Hilda Nilsson som är en av Sveriges få seriemördare. En riktigt ruggig historia om en änglamakerska som bodde här i Helsingborg i början på 1900-talet. På vägen hem från stan stannade vi och köpte med oss ostron hem. Är så glad att jag testade det för något år sen och så glad för att i tagit det till nivå två och lagar det hemma. Det är verkligen en av mina topp 5 godaste saker jag ätit!

Vallmo

Blommor och trädgård / Permalink / 1
Igår köpte jag vallmo. Så fina! Blir lite sugen på sommar och att plantera såna i min trädgård. De får gärna växa lite vilt längs med huset eller planket. Den blekrosa är min favorit men allra mest gillar jag dem i en mix tror jag. Eller i en bukett med syrener. De är så sköra, nästan som papper.
Till top