Tisvildeleje, Danmark

Danmark, Resor och utflykter / Tisvildeleje / Permalink / 0
 
Eftersom vi bor i Helsingborg så har vi så nära till Danmark att man är över sundet på 20 minuter med båt. I går tog vi bilen över och åkte till Danmarks riviera och besökte den mysiga byn Tisvildeleje. Vi började med stranden. 23 grader i vattnet och det passar en badkruka som mig. Jag måste ha det riktigt svettigt om jag ska hoppa i vattnet och den här sommaren har jag såklart slagit personligt rekord i att doppa mig. 
 
 
Det blev en lång promenad på stranden för att utforska området också såklart. Lika fint överallt men helst hade jag velat ha det folktomt såklart. Stranden är dock lång så man behöver absolut inte trängas. 
 
 
Sen lämnade stranden och tog oss upp till byn och där blev det glasspaus hos Hansens flødeis. Jag tog en våffla med hindebær och hyldebær. Hallon och fläder. 
 
 
 
 
Älskar detta! Varför kan inte butiker anstränga sig lite mer med vackra träbackar? Aningen opraktiskt kanske men så fint och inspirerande! Och kanske lite opraktiskt med isen, ja. Tänk alla brutna med vid fruktavdelningen! Men så här utomhus funkar det ju.
 
 
Intill de fina frukterna hittade vi den fina butiken Fortællinger. Min absoluta favorit i butiken måste vara den vackra vasen med solrosorna i. Så otroligt fint med blekgula solrosor. Tallrikarna på bordet , ja tack!
 
 
Massor av Liberty mönstrade kuddar fanns det också, och visst är det så himla fint när de ligger blandat i alla möjliga färgställningar och mönster? Det går liksom inte att välja en för det är ju mixen som är grejen.
 
 
Jätteverbenan som badade i soljus vid den rosa väggen var verkligen majestätisk. Är så glad att jag planterade två stycken här hemma. De har faktiskt klarat sig ritkigt bra medans de andra blommorna blir söndertuggade av små elaka djur. 
 
 
Vid sidan om på butikens uteplats fanns ett så fint golv. Så härlig mix med kakelplattor som för tankarna söderut. Önskar mig sånt kakel någonstans. 
 
 
Jätteverbenan igen. Tillsammans med korgstolen i bambu och mysig kudde. Sen strosade vi vidare genom den lilla byn och konstaterade att det var väldigt varmt, att Tisvildeleje var en riktigt sommarby med mycket folk och att detta var något vi gör om snart igen. Kanske till hösten när alla sommarbesökare åkt hem. På vägen hem stannade vi i Gilleleje och tog ett dopp till. Denna sommar alltså. Magisk! 
 

På min födelsedag

Blommor och trädgård, Helsingborg, Mode / Sofiero / Permalink / 0
Detta inlägg innehåller en adlink. 
 
 
På min födelsedag var vi till Sofiero jag och flickorna. Ett av favoritsställena i slottsparken är det stora vackra växthuset som stått i århundraden. Det är riktigt drömmigt med vindruvor som klättrar fram i taket. 
 
 
I ett av "rummen" i trädgården finns de finaste av bänkar, alla placerade under en djungel av blåregn! Tänk så vackert det måste ha varit när den blommade. Men även så himla fint då den bara är grön. 
 
 
På morgonen fick jag paket och ett av dem var den finaste av klänningar. Tycker om den så mycket. Finns att köpa HÄR (adlink) om ni blir lite sugna. 
 
Hej på er!
 
Min andra semestervecka är påbörjad och jag försöker njuta fullt ut. Jag har hittils fått till en ganska skön blandning av utflykter, påtande i trädgården, nyttigheter som att måla två ytterdörrar och ett bord, letat golv till badrummet ( och troligtvis hittat ett och nu återstår kakel), shoppat med A i Malmö och en del annat. 
 

En dag i Malmö

Malmö / AB Småland, Afound, Byggfabriken, Malmö, Norrgavel, Svensson i Lammhult / Permalink / 0
 
Eftersom det går tio gånger snabbare och enklare att gå på stan utan barn så passade vi på i helgen innan barnen skulle komma hem. Styrde de första stegen mot nyöppnade Afound men blev rätt så besviken faktiskt. Två bord med inredning var det enda som fanns? Var det för att allt tog slut vid öppning eller ska det bara vara två bord? Sen gick vi i alla fall vidare till Svenssons i Lammhult, Norrgavel och & Other Stories. Lite lunch på det och sen gick vi vidare till AB Småland och spanade in påslakan, bänkar och bara inspirerades. 
 
 
Vi köpte blå påslakan i ekolgisk bomull. 
 
 
Spanade in köksprylar.
 
 
Hittade många vackra skåp. 
 
 
Älskar verkligen innergårdskänslan. 
 
 
 
 
Gick in på Byggfabriken för att köpa krokar till ett projekt och kakelprov. 
 
 
Till top