Grejen med saker

Böcker, film och annan kultur, Hållbarhet, / Permalink / 0
 
I Johannas senaste Weekly Mix fanns denna bok med och den är jag precis som Johanna verkligen nyfiken på. Ju äldre jag blir desto mer ser jag själen i sakerna på något sätt. Nya saker lockar inte mig lika mycket och jag vill gärna ha en historia bakom en pryl. Och är det en ny sak som ska få en historia så måste det vara en pryl som kommer att hålla så pass länge att den hinner få en historia. Det är givande för mig att fundera över alla saker min blick faller på under mina loppisstunder. 
 
Ur boken:
 
"Vi lever i en bulimisk kultur. Å ena sidan ett genomkommersiellt samhälle som ser till att vi ständigt känner oss missnöjda och där svaren och tillfredsställelsen är KÖP! Å andra sidan ständiga uppmaningar om att rensa och göra sig av med. Som om befriandet av saker skulle innebära en djupare mänsklig frigörelse."
 
 

Veckans lista 7/19

Veckans lista / Auktioner, Bukowskis / Permalink / 0
 
Detta inlägg innehåller reklam
 
 
Min absoluta favoritmapp på Pinterest är Gardening and Flowers. Förra året blev det en del Dahlior, är lite osäker på om jag ska sätta några nya i år men jag lär ju ångra mig till sensommaren om jag inte gör det. Jag är inte heller så jättesugen på att odla 25 tomatplantor eller 25 chiliplantor som förra året. Något jag däremot är mer sugen på är massor av blommor som jag kan plocka. Jag tänkte att jag kanske ska försöka sprida dem fritt och så direkt i jord. Jag känner inte för att ha 75 plantor att vattna som det nog nästan blev förra året. I år har jag köpt en påse kamomill som jag tänker ska bli en vilding i trädgården. Är ganska nyfiken på om ramslöken överlevde och kanske till och med har spridit sig, och hur gick det för pärlbusken och kransveronikan? Jag hoppas verkligen att det kommer mer vatten ( lagom) så blommorna får en chans. Och såklart en hel del sol. Snödropparna är i alla fall uppe och några tulpaner är på väg upp. 
 
 
Det här skåpet skulle jag verkligen vilja ha någonstans. I uterummet kanske? Ja i uterummet hade fått bli. Fullt med servetter, ljus, porslin och bestick så att man slipper hämta allt inomhus. Finns just nu att buda på hos Bukowskis. 
 
 
Åh! Love at first sight! Så himla fin liten ask som så gärna hade fått stå på mitt sängbord! Från Tambur.
 
 
Trillade nästan av stolen och satte kaffet i halsen samtidigt när jag såg den här! Så snygg klänning i manchester. Perfekt med en klänning som klarar de lite svalare dagarna. Från & Other Stories.
 
Frida med bloggen Trendenser njuter av det enkla i vardagen och precis så vill jag också ha det och ja, jag har det ju såklart. Alla vi har det, vi missar det bara oftast. Vi stannar inte upp och lägger märke till det där fina. Möjligheten att skapa en fin guldkant på vardagen utan att det kostar dig något extra. Vi ska inte behöva köpa den där blombuketten för att njuta lite extra, inte gå och köpa den där billiga toppen för att det ska kännas bra en stund. Det extraordinära ligger i att ta sig tiden att njuta av något så enkelt som att äta frukost i lugn och ro på finporslinet eller att unna sig tiden att koka de där äggen, göra en hårinpackning, laga mat tillsammans istället för att köpa hämtmat eller doften av ett nyskurat golv. På helgen har vi lite mer tid att ta reda på just tiden och varandra. Att stanna upp, inte rusa fram genom livet. Frida samlar sina stunder under #helgenshygge på instagram och hashtaggen är såklart fri fram att fylla på. En sak som jag tycker är extraordinärt i mitt liv varje dag är att jag alltid somnar med en vetekudde. Så skönt när sängen är kall, när magen är öm eller bara att krama om. 
 
 
Tapetletandet fortsätter och precis nyss hittade jag den här tapeten som heter Klöverblad och är designad av Josef Frank på 1940-talet. Visst är den fin? 
 
 
Mina sneakers jag har gått med hela vintern börjar bli riktigt tråkiga. Jag ska putsa upp dem såklart för de är fortfarande hela och säkert ganska rena under all smuts. Dock hade kanske mina fötter mått bra om miljöombyte. Och förmodligen min rygg då jag har ganska hårt underlag under fötterna på dagarna. De här sneakersen från & Other Stories har fångat min uppmärksamhet. 
 
 
 
 
 
Well... med detta vill jag önska er den finaste av fredagar! Äntligen lite fredag, glöm inte bort att det ordinära är det extraordinära och att snart är det vår! The best is yet to come! Om man ser till vädret ( skaplig jinx) i alla fall. Bara liiite sol ger mig så mycket nu. Hopp och längtan. 
 
 
 

Livet just nu

Tankar och funderingar / Permalink / 1
 
Mormor ( som lämnade oss sommaren 2016 ) vid husvagnen 
 
 
Har suttit här en stund och försökt få ihop ett inlägg men inspirationen till att få ihop det kommer inte. Vabbar idag och det är en vecka sen jag var på mitt jobb. Vabbade förra veckan och sen tog jag ledig i fredags och igår för att hälsa på mamma och pappa. Min finaste underbaraste pappa har fått cancer. Och den går inte att bota och det ser tyvärr inte jätteljust ut. Så svårt för att hantera känslorna och försöker leva på som vanligt för att det är så smärtsamt att vara med om detta. Tänker på det hela tiden och tankarna är nog precis som alla andras som går i genom samma sak. Oro både honom och mamma. Alla ska vi samma väg till slut men i de flesta fall så känns det jävligt orättvist. Det finns såklart massor av hopp och behandlingarna är inte igång ännu så jag hoppas så att det kan ge oss mer värdefull tid tillsammans. 
 
Tankar som kommer är också vad jag får ut av mitt liv. Gör jag saker som jag verkligen älskar? Jag tror faktiskt inte att jag gör det. Eller ja till viss del men alldeles för lite. Jag vill känna mig passionerad till livet och göra saker som inspirerar mig och fyller mig med glädje och liv. Just nu är det ganska svårt att få till den känslan oavsett vad jag gör. Men jag vill göra saker som jag älskar, inreda, gå på loppisar, hitta på mer med familjen och resa mer i både Sverige och Danmark. Och kanske lite Finland. Man vet liksom aldrig när det tar slut, jag måste passa på att upptäckta, inte fastna i samma spår och den där förbannade självkänsla som säger att jag är bra men inte tillräckligt bra. Jag vet inte vad jag har det ifrån för det har inte ställt några krav på mig att jag ska vara felfri. Jag vet att jag klarar av saker, jag kan så himla mycket av det jag är intresserad av men jag är väl på något sätt rädd att göra folk besvikna.Som att jag skulle bli påkommen med att inte kunna. Men jag kan ju.Det är ju så vi måste hedra de som inte får samma möjligheter. Passa på att ta alla chanser vi får och får vi inga så får vi skapa egna. Inte bara låta tiden gå. Göra något med tiden.
 
Jag har ju länge drömt om att få jobba mer med bloggen och det går absolut framåt, den senaste månaden har jag ökat besökarna med det dubbla mot vad jag brukar ha. Det är så roligt att tiden jag lägger ner lönar sig på det sättet. Är det något speciellt ni vill läsa om eller något som ni gillar jag brukar skriva om så hojta till! 
 
<3
Till top