Blommor och Trädgård

 
 
 
 
Nej till tulpaner. Jag gillar egentligen inte tulpaner så värst. Jag går i prinip aldrig och köper en bukett. Jag sneglar varje vår men nä det är inte riktigt min grej. Visst jag kan väl uppskatta någon fransk tulpan eller tulpaner i rabatten. Och jag visst kanske kan det gå att styla till så jag gillar det men det är inte alls i närheten av pioner eller vallmo som verkligen är typiska tidstecken. Och det här med dagar gillar jag egentligen inte heller. Jag hade inte ens koll på att det var tulpanens dag idag ärligt talat. Jag går istället igenom min kategori Blommor och Trädgård som jag precis insåg är väldigt härlig och inspirerande från många årstider och platser. Och så drömmer jag mig tillbaka lite med de här bilderna från Julita gård. Mittenbilden och den mörkaste pelargonen, där har ni min absoluta favorit. 
 
0 kommentarer

Tapeter

Jag har gått länge nu och varit sugen på tapeter och jag är hel övertygad om att jag skulle ha slagit till redan om det inte vore för att jag känner mig lite mättad av alla blommiga tapeter. Så just nu är jag ganska tacksam att jag inte tapetserat. Jag har hittat några men tröttnat på dem ganska snabbt trots att jag inte ens hunnit köpa dem. Det är ju en av nackdelarna att ha bloggar och instagram att bli matad av. Minns inte allt för länge sen när man kunde irritera sig till tusen om inredningsmagasinen missat att skriva var något kom ifrån. Ja på gott och ont är det ju. Dock älskar jag blommor och jag tror att när den rätte dyker upp så kommer jag att köpa den oavsett. 
 
Just nu sneglar jag väldigt mycket på Boråstapeters kollektion Northern Stripes som känns väldigt mycket jag. Och jag tänker att den är ju väldigt fin bredvid ett rum med blommor också. Om jag nu skulle få upp en rulle eller två villsäga. Shirt stripe är min absoluta favorit! 
 
 
 
Foto: Boråstapeter
0 kommentarer

Veckans lista 2/19

Detta inlägg innehåller reklam
 
 
Zinnior, tänker att jag ska ge mig på en vild blandning av just Zinnior denna sommar. Eller ja tidigare än så om jag ska kunna plocka dem i sommar. Tycker om den här blandningen av rosa toner som går i allt från lax till fuchsia. Det fina är att det går att beställa en fin mix via Floret Flower som är fullt med inspiration med allt från små sköra luktärter till tallriksstora dahlior. 
 
 
Other Stories är vassa på klänningar tycker jag. Många fina varianter med olika snitt, färger och tidsepoker. Längtar så efter varmare tider när man ska svepa runt i långa klänningar. Just nu är det ju inte alls lika kul med vinterjacka och kalla ben.  Den här gröna gillar jag, den är som en liten flirt med 40 och 80-tal. 
 
 
Den här dagbädden hade faktiskt fått plats hemma hos oss. Faktum är att jag tror att den skulle bli ganska populär framför någon bra serie. Jisses så fin. Finns att buda hem hos Bukowskis. 
 
 
Frida har hittat fina skatter på loppis och det går faktiskt precis som hon säger att hitta riktigt fina böcker där. En stor fördel kan faktiskt vara att hitta böcker som inte alls finns kvar i produktion längre. Den där Henri Matisse boken hade jag gärna haft i min hylla. 
 
 
Supersnygg blus från HM i Lyocell, typ slutsåld. Så störigt, såg den för någon vecka sen. Handlar så sällan på HM nu mer, handlar kläder ganska sällan då jag försöker använda det jag har istället. Men någon gång bland när det dyker upp något som man verkligen vill ha så kan man ju slå till. Stort plus att den är tillverkad på ett miljövänligare sätt genom materialet Lyocell som är framställt av trä istället för bomull. Läs mer om Lyocell HÄR.
 
 
Foto: Esoft för Fastighetsbyrån

Veckans hetaste objekt på Hemnet kan möjligt vara Johanna Bradfords havsnära hem i Kullavik. Denna gång bär det av till barndomsstaden och det ska bli lika spännande som vanligt att hänga med i inredningsval. Den här gången bjuds det på rum som vi ännu inte fått se och lite nya vinklar. Jättefina bilder men tycker att det är aningen mycket kontrast och känns något kallt mot Johannas egna bilder som får huset att kännas så varmt och välkomnande. Hursomhelst. Ett hem som bjuder in till spännande budgivning. 
1 kommentar