L’atelier Floral och Toile de Jouy

(null)

Det blev lite franskt tema på bloggen idag. Hur härligt? I går var jag till L’atelier Floral som ligger här i utkanten av Helsingborg, i en gammal spritfabrik som byggdes på slutet av 1800-talet tror jag. Den lades ner på 1970-talet och nu så finns det en härlig skara småföretagare där. En av nykomlingarna är alltså L’atelier floral och där finns några av de vackraste snittblommorna som går att få tag på här i stan. 

(null)

Visst berättade jag nyligen att jag köpt en plåtask? Jag har velat lite med var den ska stå. Men idag så hittade den sin plats. På skrivbordet ska den stå såklart. Kanske till att ha sygrejer i. Eller kanske gömma något tråkigt som räkningar. Älskar att den är i Toile de Jouy mönster. 

(null)

Snart dags för pion. Pionen i trädgården är en dm ovan jord och det ser ut som att det blir en hel del knoppar i år faktiskt. Och mina två dahlior som jag inte orkade ta upp varken i höstas eller hösten innan det är på väg upp i rabatten. Vintern, om man ens kan kalla den det, var ju så mild så det är kanske inte så konstigt att den klarar sig. 

(null)

Fjärilsranunkeln är så vacker. Den håller längre än den mer vanliga ranunkeln som har många blomblad. Det är nästan som att bladen på denna är lite fetare och skimrar vackert, nästan som pärlemor. 

(null)

(null)

Spetsblad. Den måste jag köpa på frö! Måste åka och köpa det i morgon.
#1 - - Caroline:

Så fin ask och underbara blommor!
Älskar att titta in hos dig och njuta av din vackra lilla värld!
Ha en underbar helg,
Kram Caroline

#2 - - Kikki:

Så härlig blomprakt! Det behöver vi...

#3 - - Marie:

Oh så många vackra blommor

#4 - - Ulrica:

Underbara gardiner. Var kommer de ifrån?

Svar: HM Home, de har dessvärre något år på nacken.
Terese

Till top